Yedigöller

25.09.2015

Merhaba arkadaşlar,
Bayram tatillerinde uzak bir yerlere gitmiyorsan, bir de üstüne evde oturmaktan sıkılıyorsan düşersiniz bilgisayar başına, nereye gitsek diye. Biz de fırsat bu fırsat, ailecek doğa gezisi yapabileceğimiz bir yer olsun diye düşünürken Yedigöller'e gitmeye karar verdik.

Ulaşım: Sabah 7'de aldık sırt çantalarımızı düştük yollara İstanbul'dan. Ancak, ulaşım konusunda biraz tedirgindik. Çünkü okuduğumuz ve duyduğumuz kadarıyla Yedigöller'in yolu çok kötüydü Yedigöller'e ulaşmak için üç yol alternatifimiz vardı: Bolu merkezden-Hamzabey yolu, Mengen-Yazıcık yolu ya da Düzce-Yığılca yolu. Biz Yedigöller'e nereden gideceğimiz konusunda önce kararsız kalmıştık. Daha sonra aldığımız kararla ki, en doğru yolu seçmişiz, Bolu merkezden-Hamzabey yolunu takip edip Yedigöller'e devam ettik. Mengen üzerinden Yedigöller'e giden yolu tercih etmeyiniz. Çünkü Yedigöller'e vardığımızda o yolu kullanan araç sahipleriyle konuştuğumuzda mıcırdan oluşan kötü bir yoldan geldiklerini ve bin pişman olduklarını öğrendik. Bu arada Milli parka giriş ücretli. Milli parkta bir otopark mevcut ancak hafta sonu ya da tatilde gitmiş iseniz burada yer bulmanız biraz zor. Biz aracımızı Büyük gölün oradaki yol kenarına park etmek zorunda kaldık.

Ne Yenir?: Fotoğraf çektiniz, yürüyüş yaptınız ve biraz acıktınız :) Ne yicez? :) Mangal yaparız derseniz yanınızda alet edavat getirmelisiniz. Biz milli parka gelmeden önce Bolu'da mola verip bir marketten alışverişimizi yapıp yola öyle devam ettik. Ancak mangal yakmak istemezseniz orada yemek yiyebileceğiniz yerler var.

Neler yapmalı?: Yedigöller; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'den oluşmaktadır. Yürüyüşünüzü daha iyi planlamanız açısından aşağıda milli parkın yerleşim planını paylaşıyorum.


Milli parkta yürüyüş yapmanın ve fotoğraf çekmenin yanı sıra çadır kurup kampta yapabilirsiniz. Milli parkta geyik üretme istasyonları tabelalarını göreceksiniz. Ancak, geyikler doğaya bırakıldığı için maalesef onları görme şansınız çok az. Şanslıysanız belki :) Bir de belirtmeden geçemeyeceğim; haritada bulunan gülen kayalara vardığınızda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz çünkü gülen birşey kalmamış :) Bu arada telefonunuz turkcell değil ise burada telefon çekmiyor. Doğada saatler geçirmeyi seviyorsanız burası tam size göre :) Keyifli gezmeler :)


.