Çeşme

15.06.2015-17.06.2015


Merhaba arkadaşlar,
Yine düştük yollara bu sefer rotamız: Çeşme..

Ulaşım: Aracıyla o kadar yol yapmak istemeyenlere otobüs ya da uçak alternatifleri var. Biz 14 Ekim akşamı otobüsle İstanbul'dan çıktık, ertesi sabah Çeşme Ilıca'daydık. llıca otogarı, sahile çok yakın, yürüme mesafesinde.

Konaklama: Kaldığımız yer Kalinda Inn Otel. Konumu sahilde, odalar temiz, personel güler yüzlü yardımsever.

Ne yenir?: Sabah odalarımız hazırlanana kadar valizlerimizi otel emanetine verip sahile attık kendimizi. Kumrucu Şevki'de hemen kumru siparişlerimizi verdik. Ilıca plajında güzel bir yürüyüşün ardından denize girdik.

Ilıca plajı
Ilıca plajı
Akşamına da otelin hemen paralel sokağından geçen minibüslerle Alaçatı'ya geçtik. Ilıca-Alaçatı arası 15 dk sürüyor. Alaçatı sokaklarında gezdikten sonra Bizim Ev lokantasında oturmaya karar verdik. Rakı içip yanında güzel mezeler arıyorsanız burası tam yeri, Kalamar tava, karides güveç, kabak çiçeği dolması, patlıcanlı mezeleri denemenizi tavsiye ederiz.



Alaçatı'da yemeğimizi yedikten sonra Alaçatı sokaklarında biraz gezintiye çıktık o kadar yemekten sonra :) Kokteyllerin güzel olduğu Şaşkın isimli bar cafe tarzı bir yere oturduk.
Ertesi gün, Tekrar minibüslerle Çeşme merkeze geçtik. Biraz yürüdükten sonra Çeşme marinaya geldik. Kumrucu Şevki'de kumrumuzu yedikten sonra yürüyüşümüze devam ettik. Biz geçtiğimiz senelerde Çeşme merkezde bulunan kaleyi gezmiştik. İsterseniz siz de kaleyi gezebilirsiniz. Çeşme merkeze gelmişken Tarihi Rumeli Pastanesi'ne uğramadan olmaz dedik :) Sakızlı dondurma siparişlerimizi verdik. Sütlü tatlıyla aranız iyiyse kesinlikle onu da denemelisiniz :) Buradan çeşitli reçeller ve damla sakızı reçeli de satın alabilirsiniz.

Tarihi Rumeli Pastanesi

Buradan tekrar Çeşme merkezden kalkan minibüslerle Ilıca'daki otele geldik, biraz dinlendikten sonra yemek için otele yürüme mesafesinde olan Elit Life adlı mekana oturduk. Kebap lahmacun pide tarzı yemekleri deneyebilirsiniz, çok güzel. Ayrıca çalışanları ve servisi de bir o kadar iyi. 
Ertesi gün, sabahtan otelden çıkışımızı yapıp valizlerimizi otelin emanetine bıraktık. Yola çıkıp minibüsle merkeze geldik ve oradan Çiftlikköy yönüne giden minibüslere binip Dilaila Beach'e gittik. Giriş ücreti 25 tl. Sakin ve denizi de güzeldi. Akşamüstüne kadar burada denize girip yan gelip yattıktan sonra :) geri dönüşe geçtik.
Alaçatı'da ilk akşam Alaçatı Köy Kurabiyecisi'ni gözümüze kestirmiştik. Damla sakızlı kurabiyeleri inanılmaz güzel, kesinlikle almalısınız.  Kurabiyelerimizi alıp otele geldik. Çantalarımızı emanetten alıp otogara geçtik. İstanbul otobüsüne binip bir maceranın daha sonuna geldik :) Keyifli gezmeler :)