Madrid

Ben de bir öğretmen olarak sömestr tatilinde olduğum için :), biraz fırsat bulup bir gezi yazısı daha yazayım dedim :) Bu arada bütün öğrencilere iyi tatiller dilerim :) İspanya'da gittiğim yerlerden bir tanesi de, başkent Madrid. Madrid, İstanbul'dan yaklaşık 4 saat uzaklıkta, hatta biraz geçiyor bile. Hazır mısınız? :)



Madrid'de pedalla giden araçlar var, müzik sesi ve kahkahalar size doğru yaklaşıyorsa bilin ki bu araç geliyor :) Videosunu instagramda paylaştım, izleyebilirsiniz :)


Merkeze Ulaşım Nasıl?: Bizim otelimiz merkez dışında olduğu için, trenle Atocha istasyonuna, buradan metroya binerek, Sol meydanına geldik. Aşağıda metronun hatlarını paylaşıyorum. Madrid'de Sol Meydanı'nda; metro ve trene bindiğiniz yerleri katlı otopark gibi düşünün. Bir katında metro var, bir katında da tren.


Metro Hatları
Biz, B2 yazan taraftaki C-5 sarı tren hattı ile, ortada göreceksiniz, Atocha yazan istasyona geldik, ordan da Sol Meydanı'na geçtik. Burada yedi tane renkte olan farklı hatlar göreceksiniz, mor ve lacivert yani C-4 ve C-3 hatları Sol meydanına gidiyor. Siz de hangi yönden gelecekseniz, uygun metro hattını kullanabilirsiniz. Dönüşünüz için de son tren ve metro saatini sormayı unutmayın, metro ve trenlerde geçerli günlük ya da birkaç basımlık kartlar oluyor, nereleri gezecekseniz ona göre size uygun olanı alabilirsiniz.


Atocha İstasyonu


Nereleri Gezsek?:

Madrid Prado Müzesi:

Prado Müzesi’ni yılda iki milyon turist ziyaret ediyor. Picasso gibi ünlü ressamların resimleri burada sergileniyor. Aklınızda olsun, ki ben bu durumdan yararlandım :) , müze 18.00- 20.00 saatleri arasında ücretsiz. Aşağıda uzun bir kuyruk göreceksiniz, biz bu uzun kuyrukta sadece 15 dakika bekledik ve biletimizi alıp içeri girdik, gözünüz korkmasın, sıra çabuk geliyor ;) Sol meydanından yürüyerek çoğu yere gidebilirsiniz. Ama metroyla gitmek isteyenler için, müze Recoletos istasyonun da bulunuyor.

https://www.museodelprado.es/en/


Prado Müzesi'ndeki, uzun kuyruk gözünüzü korkutmasın, sıra hemen geliyor :)


Prado Müzesi
Madrid Retiro Park:

Madrid'in ciğerleri tabirini kullansam yanlış söylemiş olmam sanırım. Bu kadar binanın içinde nefes almak isteyenler buraya kesinlikle uğramalısınız, gerçekten çok güzel. Parkın içinde yapay bir gölet var ve dilerseniz burada sandal kiralayıp sefa yapabilirsiniz :)




Retiro Parkı'nda sadece yeşil alan değil; büyük bir yapay havuz, heykeller, sanat eserleri, spor sahaları, yürüyüş yolları ve saray da bulunmaktadır. Parkın dokuz kapısı olduğu için, nereleri gezecekseniz ona göre o kapıları kullanmanız, vakitten tasarruf etmenize yardımcı olacaktır, çünkü park çok çok büyük :)


Retiro Park- Sandal sefası yapmanız mümkün :) Kürekleri beyler kullanırsa, problem yok tabii ki :)

Park da gittiğim yapılardan biri de Kristal Park, cam ve metalden yapılan bu güzel yapı tropik bitkilere sera olması için yapılmış ama şu anda sanat galerisi olarak kullanılıyor.



Kristal Park'ın yanında bulunan çam ağaçları, gölet içinde :)




Madrid Royal Palace:

Madrid'in en güzel yapılarından olan, Kraliyet Sarayı'nın yapımı yirmi beş yıldan fazla sürmüş. Yanında Madrid’in en büyük Katedrallerinden biri olan La Almudena Cathedral‘i bulunuyor.

La Almudena Katedrali
Açık olduğu saatler, Nisan-Eylül tarihlerinde Pazartesi-Pazar 10:00-20:00 arası, Ekim-Mart tarihlerinde Pazartesi-Pazar 10:00-18:00 arasıdır.

Madrid Plaza de Mayor:

Sol Meydanı durağında inerseniz, bu meydana yürüyerek gelebilirsiniz. Madrid'in ünlü meydanlarından Plaza de Mayor, Kral III. Philip zamanında yapılmış, o zamanlarda konut olarak inşa edilmiş, ortasındaki boş alanda ise boğa güreşleri ve festivaller yapılıyormuş. Meydanın ortasında Kral III. Philip’in heykeli bulunuyor.

Plaza de Mayor

Madrid Puerto Del Sol:

Sol meydanı, Türkiye'deki Taksim meydanı gibi. Madrid’in en ünlü meydanı, güneş kapısı demek. İspanya’nın sıfır noktası olarak kabul ediliyor. İspanya ve Dünya’daki bütün şehirlere uzaklıklar, Sol Meydanı’nda bulunan sıfır noktasından hesaplanıyor. Sol Meydanı çevresinde birçok alışveriş yeri, sokak, yeme içme yerleri göreceksiniz. Plaza de Mayor'a, meşhur alışveriş caddesi olan Gran Via'a, San Miguel pazarına buradan yürüyerek çok rahat gidebilirsiniz.

Sol Meydanı


Sol Meydanı, Matadorları bir de böyle izleyin, videosunu instagram hesabımda paylaştım, izleyebilirsiniz :)


Sol Meydanı


Sol Meydanı- Meşhur ayı heykeli

Madrid Sol Meydanı'nda gezerken, Alien ve Predator'la karşılaşabilirsiniz, hazırlıklı olun :)

Sol Meydanı'nda bu şekilde ilginç şeyleri her akşam göreceksiniz :)

Plaza de Toros:

Plaza de Toros İspanya’nın en büyük ve en meşhur arenası, binlerce kişi burada boğa güreşlerini izliyor. Boğa Güreşleri, Mart-Ekim ayları arasında yapılıyor. Hoş keşke yapılmasa :(
Plaza de Toros

Plaza de Espana:

Madrid’in en büyük ve en güzel meydanlarından bir diğeri de, Plaza de Espana. Cervantes ve Don Kişot'un heykelleri burada bulunuyor.

Madrid Plaza de Cibeles:

Cibeles Meydanı, Madrid’e gelen turistlerin de uğrak noktasıdır. Özellikle meydanda bulunan Cibeles Palace yani Kibele Sarayı, en turistik yapılardan birisidir. Sol Meydanı'ndan buraya yürüyerek gelebilirsiniz.

Plaza de Cibeles

San Miguel: 

San Miguel, aslında bir halk pazarı. Ama aklınıza Barselona yazımda paylaştığım pazar gelmesin, burası daha sade ve sakin. Plaza de Mayor'a çok yakın.

San Miguel Halk Pazarı

Burada, Tapas yiyebileceğiniz ve Sangria içebileceğiniz çok güzel mekanlar var :)

Alışveriş için Nerelere Gitsek?: 


Öncelikle kadınların, bir ispanyol markası olan Zara ve Mango fiyatları nasıl dediğini duyar gibiyim :) Türkiye fiyatlarıyla aynı, yani buradan bu markalardan ucuza alışveriş yapma şansınız yok. Ancak Gran Via Caddesi'nde bulunan Primark Alışveriş merkezine kesinlikle uğrayın. Çok ucuz ve çok güzel şeyler var :) Gra Via, Madrid’in en büyük ve en ünlü caddesidir. Ünlü kafeleri, restaurantları ve mağazaları bu caddede bulabilirsiniz.

Onun dışında, Sol-Salamanca bölgesi olarak geçen, Sol ve Gran Via caddeleri arasında kalan bu bölgede El Corte Inglés (Barselona yazımda paylaşmıştım sizinle bu mağazayı, Barselona'da aldığım indirim kartını, Madrid şubesinde kullandım, geçerli), Zara, H&M, Sephora, Chanel, Versace, Hugo Boss, Louis Vuitton, Giorgio Armani, Dolce & Gabbana ve Hugo Boss gibi mağazaları da bulmak mümkün :)
Sol Meydanı'nda bulunan, La Mallorquina isimli pastaneye uğrayın, her şey çok güzel :)
Size şimdiden afiyetler olsun :) Gezeceğiniz yerleriniz ve gidecek yollarınız hiç bitmesin :) Şimdiden keyifli gezmeler :)