Toledo

Herkese Merhaba :) İspanya turuma çıkmadan önce Toledo'yu görmek aklımdaydı, gittiğimde de iyki planıma dahil etmişim dedim... İspanya’nın bilinen ilk başkenti olan,  Madrid’in yaklaşık 80 km güneyinde bulunan ve şövalyelerin şehri olan Toledo, bir orta çağ masalından çıkmış gibi.... Gezmeyi sevenler, yeni yerler keşfetmek isteyenler, UNESCO Dünya Mirasını Koruma Listesi’ne giren bu küçük şehri mutlaka listenize eklemelisiniz... Yaklaşık dört saatimi burda geçirdim, Orta Çağ’dan kalma Toledo sokaklarında gezerken inanın vakit nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile... Bir yere gittiğimde ilk yaptığım şey, Turist İnfo bulup harita almak tabii ki :) Her ne kadar telefonumda programım olsa da, o harita bende olacak :) 


Ulaşım: Madrid’den Toledo’ya taksi ile gitmek isteyenler, yaklaşık  80 euro vererek  40 dakika gibi bir zamanda, hızlı trenle gitmek isteyenler Madrid'den Atocha Renfe tren istasyonundan 30 dk civarı bir zaman harcayarak 15 euro, otobüsle gidip gelmek için isteyenler ise 10 euro civarında bir ücret ödeyerek buraya gelebilir. Trenle gelenler, tren istasyonundan şehre giden, çok sık hareket eden otobüsleri kullanabilir. Şehrin içini yürüyerek gezebildiğiniz için, otobüsler sizi şehrin dışında bırakıyor. 

Nereleri Gezsek?: 

Toledo Şehir Haritası- Haritalarımı saklarım :)

Gezilecek yerler ve açık olduğu saatler, zamanlar
Toledo, orta çağdan kalma San Servando Şatosu'nun eteğindeki Alcantara Köprüsü (kuzeydoğu) ile  San Martin Köprüsü (kuzeybatı) Tajo Nehrinin iki yakasını birbirine bağlar. Otobüs sizi, (yukarı da paylaştığım fotoğrafta göreceksiniz) sağ üst köşede bus stop yazan bir yer var, orada bırakıyor. O noktadan itibaren yürüyerek gezmeye başlıyorsunuz. 

Toledo'ya giderken manzaraya doyamamak :) Tajo Nehri


Şehri hayranlıkla izlemek için Cigarrales diye adlandırılan bölgeye çıktım. En sağ tarafta gördüğünüz yapı, İspanya kraliyet sarayı olarak da kullanılan Alcazar. Orta da bulunan kuleli yapı da Toledo Katedrali. Bulunduğum yerin aşağısından geçen ırmağın bir kenarında San Martin ve bir kenarında Alcantara köprülerini göreceksiniz. İspanya'nın en büyük üçüncü katedrali olan Toledo Katedrali'ni kesinlikle ziyaret edin. 

Toledo Katedrali girişi, paylaştığım haritadan da yerini görebilirsiniz

Toledo Katedrali İçi


Toledo Katedrali İçi

Toledo Katedrali İçi

Toledo Katedrali İçi

Sanat severler için de bir bilgi, ünlü ressamlardan El Greco Toledo'da yaşamış, hatta El Greco'nun Evi diye eserlerinin sergilendiği bir müze var.
Toledo'nun nesi ünlü derseniz, sokaklarında gezerken her dükkanda, kılıçlar, bıçaklar, kapıda sizleri karşılayan şövalyeler göreceksiniz :) Krallığın kılıç ve silah üretim merkezi olan şehirde, hediyelik kılıçlar üretilip satılmaktadır. Bu kılıçların, dünyanın en iyileri olduğu söyleniyor. Satın aldığınız kılıç ve bıçak, uçakta taşınabilecek şekilde paketleniyor.

Kılıç üretim yerini gitmişken ziyaret ettim

Game of Thrones kılıçları, burda mı yapıldı acaba? :))

Kılıç atölyesini gezip, kılıç kullanımına dair pratiğimi yaptıktan sonra :)) yoluma devam ettim. Şehir turumu San Martin Köprüsü'nde bitiriyorum. Dönüş için otobüsler sizi burada bekliyor. Bu köprüde, zipline yapabilirsiniz, aklınızda olsun, çok eğlenceli ;)

Dilerseniz zipline yapabilirsiniz :)


San Martin Köprüsü 

Şu manzarayı saatlerce dinleyebilirim..
Gezeceğiniz yerleriniz ve gidecek yollarınız hiç bitmesin :) Şimdiden keyifli gezmeler :)