Disneyland

18.11.2014

Herkese Merhabalar,
Tekrar Disneyland'a gitmek istiyorum, fotoğraflara her baktıkça da bunu söylüyorum :) Şimdi orada olmak vardı :) Paris gezi yazımda belirttiğim gibi turla geldiğimiz için Disneyland'a tur otobüsüyle geldik. Ancak kendi başına buraya gelmek isteyenler tren kullanıp gelebilirler. RER-A trenine binip Marne la Vallee durağında inerseniz, Disneyland'a ulaşabilirsiniz. Öncelikle buraya gelmeden önce internet sitesinden https://disneyland.disney.go.com/ biletlerinizi satın alabilirsiniz.  Disneyland, iki parktan oluşmaktadır; Disneyland Park (büyük park) ve Walt Disney Studios Park (küçük park). 





Disneyland Park yani büyük park özellikle çocuklu ailelerin ilk önce tercih ettikleri parktır.
Main Street denilen caddede biraz ilerliyoruz. Christmas zamanı olduğu için ara ara yapay kar yağdırıyorlar, masal gibi.




Öncelikle şunu belirteyim, Disneyland'da araçların bakımı hakkında bilgi veren, çeşitli aksiyon içeren aktivite olduğunda saatlerini yazan panolar var. Bunları takip ederseniz sizin için çok daha iyi olur. Bir de hava güzelse ya da gittiğiniz zaman resmi tatil dönemine denk geldiyse en az 1-2 saat bekleyeceğiniz durumlar olabilir. Bunlar için biletlerinizle fast pass (hızlı geçiş) denilen uygulamayla randevu alabilirsiniz. Uygulama size herhangi bir zaman aralığı veriyor. Bu esnada başka yerlere gidip zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Her araç için bir fast pass geçiş hakkınız var, bu esnada başka bir araç için bu uygulamayı kullanamıyorsunuz. 
Adventureland'de tercih edeceğiniz, Pirates and Carribean (Karayip Korsanları) ve İndia Jones and Tehe Temple of Peril,
Fantasyland'de, Peter Pan's Flight, İt's small world (bütün ulusları temsil eden oyuncak bebeklerin şarkı söylediği gösteri),
Discoveryland'de Space Mountain, 
Frontierland'da vahşi batının gerçekleştirildiği yer, Big Thunder Mountain'i kesinlikle tercih ederim.





İkinci park, yani Walt Disney Studios Park'ta çok fazla aktivite olduğu için saatlerini iyi takip etmeniz gerekiyor. 



Burada Studio Tram Tour: Behind The Magic'i öneririm. Önce bir tramvaya biniyorsunuz. Sonra siz hareket halindeyken çevrenizde filmlerdeki yangın, sel, deprem, patlama sahneleri canlandırılıyor. Bir diğeri, sinema salonuydu, içinde magic olan kısa bir film izledik. Başka tavsiye de Moteurs Action; burada dublör kullanılarak araba ve motorbisikletlerle aksiyon sahneleri canlandırılıyor ve hileler gösteriliyor. 



Bir diğer tavsiyem, Twilight Zone Towerof Terror; sizi bir otel girişinde karşılayan otel çalışanları, sizi odanıza çıkarayım diyor, kurgu harika, havaya giriyorsunuz :) Odanıza çıkmak için sizi asansöre alıyorlar ve sonrası serbest düşüş :) 


Bir de Crush Coaster var, Kayıp Balık Nemo'daki kaplumbağalar sizi döndürüyor. Bizim için güzel bir sürpriz vardı ki biz gittiğimizde yeni açılmıştı, Ratatouille :) Çok sevdim ben onu animasyonunu izleyenler için pek bir hoş geliyor. 


Bu bahsettiğim oyuncakları oraya gitmeden önce de youtube'da izleme şansınız var. Yeme içme için restaurantlar ve aralarda büfeler var, ayrıca alışveriş için de her bölümde istediğiniz kahramanların oyuncaklarını bulabilirsiniz. Biz, christmas zamanında gittiğimiz için her yerde kar efektleri, ağaç süslemeleri ve disney kahramanlarının olduğu güzel bir kortej vardı, kortej saatlerini parka girişte,  size verdikleri park düzenini gösteren kağıtta bulabilirsiniz.




Artık dönüş saatimiz gelmişti, insan cidden masalda gibi hissediyor. Paris'e gelip de gezmek için yeterli güne sahipseniz buraya kesinlikle bir gününüzü ayırmalısınız. Keyifli gezmeler :)