Bozcaada

Rüzgar gülleri, ada havası, dar taş sokaklar deyince akla gelen yer Bozcaada... Kendisini pek bir severim :) Bozcaada'ya dilerseniz, Çanakkale Geyikli'ye gelip Gestaş'ın Geyikli-Bozcaada feribotuyla aracınızla ya da yaya olarak geçebilirsiniz. Gestaş'ın sefer bilgisine buradan ulaşabilirsiniz. Adaya gelir gelmez, Bozcaada kalesi sizi selamlıyor :) Burayı gezebilirsiniz, manzara çok güzel.
Bozcaada Kalesi


Nerede Kalınır?: Bozcaada, Rum mahallesi ve Türk mahallesi olarak ikiye ayrılıyor. Adaya geldiğinizde bir saat kulesi göreceksiniz, o civar Rum mahallesi diye geçiyor. Feribottan indiğinizde sola doğru yürüdüğünüzde karşınızda bulunan, denize yakın olan yerleşim yerleri ise Türk mahallesidir. Ben, Rum mahallesi bölgesinde bulunan Mauna Otel'de kaldım ve burasının sahibi Nurcan Hanım çok yardımcı oldu. Otelin temizliği, merkezde olması, kahvaltısı ki, tüm reçelleri Nurcan hanım yapıyor (karpuz reçeli çok güzeldi:)), her şey çok güzeldi. Bunun dışında, adanın arka tarafında bulunan bağ evlerinde de kalabilirsiniz, yani bir çok alternatif var. Ancak tatil günleri gidecekseniz rezervasyonunuzu önceden yaptırmalısınız. Adaya geliş için Eylül ayını tercih edebilirsiniz. Çünkü, Bozcaada Bağ Bozumu Festivali Eylül ayında oluyor. Şarap tadımı yapabilir, satın da alabilirsiniz.

Mauna Otel'in terasından görünüş
Plajları: Bozcaada'da denize girebileceğiniz Ayazma Plajı, Habbele Plajı, Mitos Plajı ve Akvaryum Plajı var. Ben, Ayazma ve Habbele plajına gittim. Ayazma plajı her daim kalabalık oluyor. Ancak, Habbele plajı çok sakin ve plajı da bir o kadar güzeldi, şezlong ve şemsiye satın alabilirsiniz. Plajlara ulaşımı, kendi aracınızla da sağlayabilirsiniz, merkezden kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Ulaşım ücreti 3.5-4 tl idi. 

Habbele Plajı
Habbele Plajı
Nereler Görülmeli: Polente Burnu, Rüzgar Gülleri, adanın batı tarafında bulunan, dilerseniz aracınızla ya da minibüslerle gidebileceğiniz bir yer. Buraya giderken yanınızda yiyecek ve içecek götürebilirsiniz, şarap ve peynir götürüp gün batımını izleyebilirsiniz. Yalnız, yolu çok engebeli olduğu için kendi aracınızla gelmek yerine minibüsleri tercih etmenizde yarar var.
Bozcaada Müzesi, görülmesi gereken bir başka yer. Müze, adanın kültürü ve tarihi hakkında bilgiler veriyor. Bozcaada'nın eski fotoğrafları, Türklerin ve Rumların kullandığı eşyalar, şarapçılıkta kullanılan aletler sergileniyor.

Rüzgar Gülleri Gün Batımı
Polente Burnu Rüzgar Gülleri

Ne Yemeli: Çiçek Pastanesi'nde damla sakızlı kurabiye, kavala kurabiyesi yenmeli ve limonata içilmelidir :) Ayrıca otlu poğaçaları da denenebilir. 
Bozcaada'da rakı meze yapmak istiyorsanız birçok mekan mevcut. Benim denediğim Asmalı Meyhane, Sandal ve Simyon. Burada her türlü rum mezesini deneyebilirsiniz :)
Adaya iner inmez karşınıza Polente adında bir bar çıkacak, fiyatlar birazcık yüksek. Yine Bakkal adında da kokteylleri güzel olan şirin bir mekan da var, aklınızda olsun.


Bakkal Bar
Asmalı Meyhane
Asmalı Meyhane
Ben serin yerde dönerimi, tostumu, gözlememi yiyeyim; çayımı, kahvemi yudumlayayım, buz gibi gazozumu içeyim derseniz, hemen merkez Çınaraltı çay bahçesinde soluklanabilirsiniz. Ayrıca, italyan yemekleri yemek istiyorsanız, el yapımı pizzaları, tatlıları için Cafe At Lisa's deneyebilirsiniz.
Adadan alınacak hediyelik eşyalar şarap, şarap aksesuarları, üzüm :) Bozcaada'da Biz Şarap Takı ve Aksesuarları adında şirin bir yer vardı, oraya uğramalısınız, çok keyifli :)
Şimdiden keyifli tatiller ve iyi yolculuklar :)