Seferihisar & Sığacık

Seferihisar'ı uzun zamandır merak ediyordum. Hazır Çeşme'ye gitmişken fırsat bu fırsat gitmek istedim :) Seferihisar, Türkiye'nin ilk "Citta Slow"u yani "Yavaş (Sakin) Şehri", İzmir'in güneyinde bulunuyor. Sığacık ise, Seferihisar'ın bir sahil kasabası. 

Seferihisar Marina
Nasıl Giderim: Sığacık'a, gitmek için eğer aracınızla iseniz İzmir – Çeşme otoyoluna girin. Seferihisar çıkışından çıkın. Seferihisar'a gelince, Sığacık tabelalarını göreceksiniz, 5-6 km sonra Sığacık'tasınız. Çeşme merkezden Seferihisar'a araçsız gitmek için Çeşme Seyahat'i de kullanabilirsiniz. Eğer İzmir'den gelecekseniz, 730 Numaralı belediye otobüsüyle Seferihisar’a geldikten sonra, Migros önünden geçen ve Sığacık yönüne giden yeşil dolmuşlara binerek rahatça ulaşabilirsiniz. Teos'a gitmek için de, Sığacık'a gelince tabelaları takip edin. Akkum plajını geçince Teos yaklaşmış olacaksınız.

Sığacık'ta görmeniz gereken yerleri aşağıda yazacağım.

Teos Antik Kenti: Tarih severler için, bu zeytin ağaçları içinde bulunan Teos Antik Şehri'ni gezerken, aynı zamanda doğa yürüyüşü de yapmış olacaksınız. Sığacık’ın en önemli tarihi değeri, Giritliler tarafından kurulan ve sonradan İonialıların kenti olan Teos Antik Kenti'dir. Buradaki en temel yapı da,  Dionysos Tapınağı. Bu tapınak, dünyada Şarap Tanrısı Dionysos’a adanan en büyük tapınakmış. Bu antik şehirde; tapınağın dışında, tiyatrosunu, meclis binasını, güney limanını ve şapelini gezebilirsiniz. Giriş ücreti de, 5 TL idi. 


Teos Antik Kenti- Dionysos Tapınağı
Teos Antik Kenti Planı
Plajları: Seferihisar’da bir çok plaj var. Sığacık Büyük Akkum, Akarca, Ekmeksiz ve Ürkmez Plajları. Ama ben en çok Büyük Akkum plajını sevdim. Burada özel plajlar da var, halk plajı da. 


Büyük Akkum Plajı
Kale İçi: Sığacık Marina'ya çok yakın minik bir kale kapısı göreceksiniz. Ordan içeriye girerseniz, bambaşka bir dünyaya açılacaksınız :) Burda restore edilmiş bir çok ev, pansiyon var. Dilerseniz burda kalabilirsiniz. 


Sığacık Kale İçine Girişi Kapısı


Sığacık Kale İçi


Sığacık Kale İçi


Sığacık Kale İçinde Evlerin Saksıları Bile Mutlu :)
Sığacık Pazarı: Sığacık pazarı, Pazar günleri kale içinde kuruluyor. Sığacık'lı teyzelerin ellerinden çıkmış bir çok güzel ürün bulabilir, satın alabilirsiniz. Aracınızı park etmek biraz sıkıntı olabilir, bu yüzden bulduğunuz ilk yere aracınızı park edin.

Seferihisar Mandalina Şenliği: Her yıl Eylül ve Kasım aylarında herhangi bir zamanda bu şenlik oluyormuş, gitmeden önce tarihi kontrol edebilirsiniz. 

Nerde Ne Yenir?: Sığacık'ta yemek yiyebileceğiniz güzel yerler var. Bunlar, balık için Deniz Restoran, Burç Restoran, Milos Balık ve Meze Restoranı. Hem sanat galerisi hem de yöresel yemek olarak La Dude Art Cafe, kahve ve çay keyfi yapmak için Paşa Kaptanın Evi, hamur işi olarak Radika, çeşit çeşit enginar yemekleri için Artemis Restoran seçenekleriniz arasında :)